Refusjon av kjøpte billetter:

I forbindelse med avlysningen av Grevefestivalen 2020 får du to valg:  

1.            Støtt musikk, dans og dramalinja ved Greveskogen vgs og avstå fra din rett til refusjon. 

eller

2.            Send billetter til olav.brathagen@vtfk.no med kontonummer du ønsker refusjonen innbetalt til.

Teaser 2020

Velkommen til Grevefestivalen!

Greverevyen 2020 - For andre år på rad byr vi på Greveskogens egen revy. Ett skrått blikk på samfunnet nærmest oss. Yndlingsfag friminutt, livet i aulaen, hvordan homoterapi kan foregå, hva som egentlig foregår i en guttegarderobe og hvordan politikere snakker i en skolevalgdebatt. Hvor flaut er det egentlig å kjøpe kondom? Med andre ord er det klart for en god latter 12 og 13 mars.

 

Klassisk gitarkonsert blir spilt i Greveskogens bibliotek. Det blir presentert musikk fra barokken og fram til i dag, både solistiske innslag og gitarensembler. Her får gitaristene en mulighet til å vise  en av gitarens vakreste sider helt uten forsterkere og andre hjelpemidler. 

 

Den innbilt syke - av Jean Baptiste Molière 

Herr Argan er en bekymret og klagende mann, som uten tvil er hypokonder. Han er livredd for å dø hver gang han kjenner fysiske plager, og tar all verdens medisiner og behandlinger mot innbilte sykdommer. Han har blitt avhengig av å ha leger rundt seg i sin egen stue, og ønsker derfor at hans datter gifter seg med en lege – for sikkerhets skyld. Dette blir det komplikasjoner av gjennom stykket av ulike grunner. Det blir misforståelser, lurerier og stor ståhei i stilkostymer og parykker, og ikke minst en musikalsk opplevelse med musikere som setter stemningen.

 

Rett fra hjertet – et samarbeidsprosjekt mellom innføringselevene og 3mda 

Fortellingene som blir fortalt er ekte historier som kommer til å feste seg og følge deg i lang tid. Vi vil høre gripende fortellinger om ungdommer som har måttet flytte fra hjemlandet sitt. Det er mye kjærlighet og håp i disse fortellingene, men også frykt og savn.  Ungdommene har selv delt sine erfaringer og opplevelser med ungdommene som står på scenen i dag. Vi har kalt forestillingen Rett fra hjertet.

 

Fra tekst til scene - Elevene ved Greveskogen videregående skole har hatt skrivekonkurranse med utgangspunkt i teksten «Blindhed», hentet fra Brøndums Encyklopædi.  De beste tekstene har 3mda selv tolket og utviklet til sceniske visninger.  Resultatet fra «Tekst til scene» vises som hel forestilling i løpet av Grevefestivalen.

 

Barneteater - En Humlefiende 

Midt i den store feiringen av våren og verdens fineste blomsterbed, er det et problem. Humlene er slett ikke enige. Hva i all verden gjør dem syke? Dronningen og Doktor Humle er slett ikke enige. Kan det være noe i blomsterbedet? Kommer de til å finne en løsning, eller vil humlene slutte å være venner tr? Forestillingen er løst basert på Henrik Ibsens «En folkefiende» og egner seg for barn fra 4 – 8 år.

 

Unplugged er Grevefestivalens kulinariske perle. Her samarbeider musikklinjen med restaurant og matfag. Resultatet er en helaften hvor musikk og mat kan nytes i Grevinnen (Greveskogens restaurant). 

Musikalsk jobber vi ut fra overskriften ”Med solisten i fokus”, og elevene får vise seg fram som solister eller i små ensembler med musikk som egner seg til lytting.  Mens man lytter til musikken kan man nyte en herlig hovedrett etterfulgt av dessert, alt tilberedt og servert av Greveskogens dyktige elver på restaurant og matfag. 

 

Plugged er den aller tøffeste konserten vi byr på i Grevefestivalen. Det er en klassisk rockekonsert, og vi har denne gangen plukket låter med bakgrunn i tematikken «Syk, sutrete og sinna!» som også er en slags rød tråd gjennom årets festival.  

Elevene ved musikklinjen opptrer i denne konserten på den store scenen med uttrykk som spenner fra de hardeste rockelåtene til intense danserytmer og vare ballader. I anledning festivalen samarbeider elever og lærere på skolen med profesjonelle aktører på lyd og lys, og i år har vi med oss Honningbarnas faste lydtekniker som også har mange års erfaring fra Slottsfjellfestivalen, samt lysmesteren fra Nasjonalteateret. 

Når disse rutinerte kreftene, og ungdommelig glød og optimisme, kobles sammen skapes det en fantastisk energi og stemning som må oppleves! Velkommen til en uttrykksfull opplevelse i Greveskogens storstue!!